Nasza kuchnia została wielokrotnie doceniona przez wybitnych znawców kulinarnych. Jesteśmy laureatem półfinału IV Małopolskiego Festiwalu Smaku zorganizowanego w trakcie IX Jarmarku Podhalańskiego 24 sierpnia 2008 r. Otrzymaliśmy wówczas I miejsce w kategorii „Dania przygotowane samodzielnie przez koła gospodyń wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne, stowarzyszenia i inne organizacje, osoby fizyczne” za przygotowanie regionalnej potrawy jaką jest kwaśnica.
W dniach 20-21 września na krakowskim kiermaszu podczas Finałowego Małopolskiego Festiwalu Smaku zaprezentowano najlepsze smaki Małopolski i wyłoniono zwycięzców – producentów najlepszych, sztandarowych regionalnych wyrobów. Jakość wyrobów oceniała publiczność, ale przede wszystkim profesjonalne jury, które tworzyli tacy mistrzowie kulinarni jak: Jerzy Pasikowski, Teo Vafidis, Kurt Scheller, Zbigniew Kurleto, Stanisław Chuchrzak i Mirek Drewniak. Nasza kuchnia po raz kolejny otrzymała I miejsce.
Półfinału V Małopolskiego Festiwalu Smaku, również okazał się wielkim sukcesem, gdyż Jury oraz publiczność po raz kolejny nas nagrodziła, tym razem za „żurek na świńskim ogonie z białą kiełbasą.”
Możemy pochwalić się również dyplomem za zajęcie I miejsca w konkursie „Ogrody Gminy Szaflary”, który odbył się 25 września 2017 r. Zostaliśmy również laureatem wojewódzkiego konkursu agroturystycznego „Zielone Lato 2008”, zdobywając wówczas I miejsce.