KUCHNIA REGIONALNA

Dla naszych Gości przygotowujemy również całodzienne wyżywienie opierające się na tradycyjnej oraz nowoczesnej kuchni. Składa się ono ze śniadania oraz obiadokolacji. Śniadanie podajemy w formie szwedzkiego stołu bez jakichkolwiek ograniczeń, zatem nasi Goście z pewnością nie będą głodni. Obiadokolacja w godzinach popołudniowych składa się z dwóch dań, deseru oraz napoju.

Śniadanie podajemy w formie szwedzkiego stołu, na który składają się: pieczywo, swojska wędlina, sery, w tym oscypki i inne regionalne wyroby, dżemy własnej produkcji, jajka, sałatki, warzywa, płatki śniadaniowe, kawa oraz herbata bez limitu. Ponadto podajemy również ciepłe danie typu: parówki, kiełbaski, jajecznica, itp.

Nieodpłatnie nasi Goście mogą przygotować sobie kanapki na wycieczkę.

Obiadokolacja serwowana jest w godzinach popołudniowych, a składa się ona z zupy podawanej w wazie, drugiego dania serwowanego na półmiskach, deseru (domowe wypieki, galaretki, sezonowe owoce, itp.) oraz napoju (kompotu, wody mineralnej itp.). Podczas obiadokolacji serwowana jest również kawa i herbata.

 

Godziny posiłków :

Śniadanie:           800 – 1000

Obiadokolacja:   1700 – 1900

*W razie potrzeby istnieje możliwość podania posiłków w innych porach, indywidualnie dostosowanych do Gości, po wcześniejszym uzgodnieniu z Gaździną.